Drs. BREND SEINEN (1971)


Profielschets

Brend studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Nijmegen en werkte vanaf 1998 vervolgens tien jaar bij de ST-Groep, een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in ontwerpen, begeleiden en invoeren van zelfsturing. In die tijd heeft hij o.a. veel ervaring opgedaan met de implementatie van organisatorische randvoorwaarden die zelfsturing mogelijk maken. Vanaf 2007 heeft hij zich gespecialiseerd in de begeleiding van groepsprocessen, het veranderen van groepsculturen en in leiderschapsontwikkeling. Van zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ benadering verscheen (mede) van zijn hand een boek. Begin 2009 startte Brend Passie in Bedrijf van waaruit hij nu ondernemers/leidinggevenden en hun teams begeleidt naar effectief en gepassioneerd werken én leven.

“Brend is zeer sensitief in de dynamiek die gaande is in je team en wat daarin je rol als leider of liever gezegd als coach is. Op een uitnodigende, geduldige en prettige manier weet hij bij jou en je teamleden ‘binnen’ te komen om het geen wat gaande is, te pakken en te duiden. Vanuit dit inzicht biedt Brend handvatten voor jezelf en je teamleden om samen de energie te vinden, vast te houden en te versterken.”
Corné van Asten

Directeur, Syntein BV

“Instinctief top! Weet op prettige wijze te reflecteren en te spiegelen zonder te oordelen. Het is fijn te kunnen sparren maar zelf het idee te hebben dat het je eigen oplossing is! Aangenaam luisterend oor met kennis van zaken over de psyche van de mens, zijn passie  en de dynamiek in een organisatie. Het naar voren brengen van eigen ervaringen met zijn achtergrond stelt gerust en geeft een gevoel op de goede weg te zijn!”
Machiel Otten

Ondernemer/eigenaar, In de blauwe druif

Biografie

Ik studeerde Arbeids- & Organisatiepsychologie aan de Universiteit in Nijmegen. Al tijdens mijn studie begeleidde ik een jaar, in opdracht van adviesbureau BeteoR, bij Philips Lighting Weert een aantal Mini Companies. Na mijn  studie deed ik vervolgens een jaar onderzoek naar de relatie tussen zelfsturende teams en Burn-out. Van eind 1998 tot eind 2008 was ik actief als adviseur, trainer en coach bij de Sociotechnische Organisatie adviesgroep (afk. ST-Groep). Destijds hét bureau op gebied van Zelfsturende Teams en bekend van haar boek met de zelfde naam van o.a. Pierre van Amelsvoort. In deze periode begeleidde ik vele organisaties in diverse branches bij het ontwerpen, invoeren en begeleiden van Zelfsturende Teams. In 2006 kwam een omslag. Hoe goed de uitgangspunten, randvoorwaarden en condities voor teams ook waren, ik zag zelden teams ontwikkelen waarin synergie ontstond en waarin mensen het beste uit zichzelf naar boven haalde. Mede door toedoen van een zware burn out besloot ik het roer drastisch om te gooien. Ik wilde weten hoe je mensen diep van binnen raakt en inspireert maar ook wat mij zelf inspireert en beweegt in mijn leven. Na enkele jaren van trainingen volgen, zegde ik eind 2008 mijn baan op.

Begin 2009 startte ik Passie in Bedrijf van waaruit ik mensen individueel en groepsgewijs begeleid. Het bleek een goede naam te zijn voor de periode die daarop volgde. Enerzijds een zoektocht hoe mijn eigen Passie in bedrijf te stellen: wat is mijn manier?; waar ben ik nou echt goed in? En hoe kom je in flow? Al mijn nieuwe inzichten probeerde ik direct uit in verschillende organisaties. Daarnaast ging mijn privé leven op zijn kop. Mijn relatie, waar ik al een zoon uit had, ging na 8 jaar voorbij. Ik verkocht mijn huis en ging 10 dagen wandelen in de Farafra Woestijn in Egypte. Weer thuisgekomen ging ik nog een jaar wandelen in Nijmegen en omgeving om de diepe indruk die de woestijn op me had gemaakt te verwerken. Anderzijds startte ik een zoektocht naar hoe je passie in organisaties krijgt. Hoe krijg je mensen zover dat ze hun rollen gaan overstijgen, zichzelf echt laten zien en gaan doen wat ze diep van binnen voelen als het goede? Beide paden bleken nauw verstrengeld te zijn; voor duurzame veranderingen in je werk/bedrijf zijn er wezenlijke veranderingen nodig als mens. De inzichten en ervaringen van de afgelopen jaren heb ik gebundeld in het boek ‘Passie in Bedrijf. De weg ernaartoe‘.

Missie: ‘zin geeft resultaat’

Passie in Bedrijf is het antwoord op twee behoeften die steeds sterker op de voorgrond treden:

  1. Met minder mensen meer doen ofwel een beter resultaat met dezelfde (of minder) mensen. De druk die dit met zich mee brengt zorgt ervoor dat de mensen in teams/groepen meer open moeten worden. Open over wat ze werkelijk vinden van elkaar, de leiding en het werk. Deze openheid, indien goed begeleid, is de basis voor vertrouwen, onderlinge verbinding en samenwerking. Alle drie voorwaarden voor een beter resultaat. Tegelijkertijd is deze openheid de basis om iets te leren over jezelf.
  2. Een zinvol en gelukkig leven leiden. Ik heb gemerkt dat je meer zin in het leven krijgt als je leert over jezelf en vrijer wordt met de beperkingen van je persoonlijkheid. Naast de innerlijke rust die dat brengt, krijg je in toenemende mate zin om te doen wat je voelt dat je moet doen in het werk/leven. Deze intrinsieke motivatie leidt op haar beurt tot betere resultaten.

Ik voel het als mijn missie om resultaat met zingeving te verbinden. Passie in bedrijf: zin geeft resultaat

Mijn Overtuiging

is organisaties plekken kunnen zijn waarin….. …..mensen leren over zichzelf en zichzelf mogen en kunnen laten zien. …..mensen met plezier naar toe gaan en geïnspireerd naar huis wederkeren. …..mensen openhartig zijn en zeggen wat ze op de lever hebben. …..mensen tot bloei komen en hun bijdrage aan de wereld verwezenlijken. …..’de weg ernaartoe’ even belangrijk is als ‘het resultaat’. …..leidinggevenden ook de natuurlijke leiders zijn. …..volgen en leiden elkaar afwisselen. …..één en één tot drie leidt. …..de inhoud van het werk bijdraagt aan een betere en rechtvaardige wereld …..de wieg staat van maatschappelijke verandering. Brend Seinen

BLOG


 Hier vindt u een overzicht met de meest recent artikelen. Klik op de knop onderaan voor een volledig overzicht van alle posts.

Organisaties als nieuwe ‘Kerk’ Effectiviteit en zingeving door (inter)persoonlijke verdieping.

Organisaties als nieuwe ‘Kerk’ Effectiviteit en zingeving door (inter)persoonlijke verdieping.

Organisaties als nieuwe 'Kerk' Corona zet voor veel mensen hun zekerheden op losse schroeven. Meer dan ooit in de recente geschiedenis worden we met z'n allen uitgedaagd de 'houvast' meer in onszelf dan in de buitenwereld te vinden. Om die houvast te vinden, moeten we...

Lees meer
Corona Crisis. Dreiging, Potentie en de Rol/de Kans voor jouw organisatie.

Corona Crisis. Dreiging, Potentie en de Rol/de Kans voor jouw organisatie.

Corona crisis We leven in een voor velen van ons ongeëvenaarde tijd. Nooit eerder sinds de Tweede Wereldoorlog had iets zulke impact op zoveel facetten van het leven als de huidige Corona crisis. Onze normale werk-thuis routines raakten verstoord en zijn nog steeds...

Lees meer