Coaching. Uitgangspunten en praktijkverhaal

Voor een goed en blijvend resultaat van coaching is het naar mijn idee erg belangrijk dat de manier waarop je coacht congruent is met datgene waar je inhoudelijk aan werkt. In bijna alle coachings geldt dat een belangrijk doel is dat de coachee zelf leert omgaan met waar hij of zij mee worstelt. Dit ‘zelf de regie in handen krijgen’ moet daarom ook in de manier van coachen tot uiting komen:………

Lees meer

Het glazen plafond

Het glazen plafond Er moeten meer vrouwen komen in topposities en in het hoger management, is een kreet die van tijd tot tijd weer langs komt. Aan de ene kant ben ik geheel voorstander van gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Aan de andere kant vraag ik me af wat...

Lees meer

Leiderschapscrisis

Waarom waren Nelson Mandela en Gandhi zulke grote leiders? Omdat zij als privé mens een zelfde persoon waren als de publieke mens. De kern van het leiderschap zat diep in hen. Niet alleen als een oppervlakkige gedragslaag. Het probleem met dit laatste is dat je continu je hoofd erbij moet houden of je wel volgens bepaalde waarden gedrag vertoont. Dat is niet alleen vermoeiend en onnatuurlijk, het is uiteindelijk niet vol te houden en leidt uiteindelijk tot één of andere vorm van leiderschapscrisis.

Lees meer

Persoonlijk leiderschap. De sleutel voor geluk en succes

Heb je het gevoel dat je een gejaagd bestaan leidt? Dat je vergroeid bent met je smartphone? Dat het leven zich aaneen rijgt zonder pauze? Dat het enige moment dat je je lichaam voelt in de sauna is? Dat je aanhoudend denkt en niet eens de meeste tijd bewust kiest voor wat je denkt? Dat je nooit echte innerlijke rust ervaart? Als het antwoord op een aantal van deze vragen ja is, dan is de kans groot dat je volger bent van je eigen gedachten en emoties…..

Lees meer

Angst! Vechten, vluchten of…

‘Het grootste lijden is het lijden dat je vreest’

is een bekende tegeltjeswijsheid. Wat is dit lijden dat je vreest? We vrezen naar mijn idee vele zaken. Hier een greep: dat iemand je ontvalt, dat je geen baan meer hebt, dat je moet verhuizen, een slechte beoordeling, een mogelijke afgang bij een presentatie, dat je iets niet kunt, dat je verlaten wordt, een conflict, geweld, zelf niet goed genoeg te zijn et cetera. Het bijzondere hierbij is dat we de angst al voelen voordat zich de werkelijke beangstigende situatie aandient. Zo kun je ’s avonds lekker knus in bed liggen naast je partner en toch één of andere vorm van angst ervaren….

Lees meer

Midlife crisis

Nu ik zelf bijna midden veertig ben, word ik me meer bewust van een fenomeen om mij heen, de midlife crisis. Een crisis ergens rond de veertig waarbij ineens de vraag opdoekt: ‘Is dit het nou?’ Een existentiële crisis over de zin van het bestaan. In deze blog geef ik mijn persoonlijke visie weer op dit fenomeen, op wat eraan vooraf gaat en hoe je ermee kunt omgaan.

Lees meer

Zelfsturing! Hoe laat je het natuurlijk ontstaan?

10 jaar lang heb ik vanaf 1998 zelfsturing ingevoerd bij organisaties in vrijwel alle branches. Helaas destijds zonder de kennis en vaardigheden die ik vandaag de dag bezit. De woorden ‘ingevoerd’ en ‘helaas’ horen bij elkaar. Dat zit m in de paradox van zelfsturing invoeren; jij moet van iemand anders zelf sturen. Dan begin je eigenlijk al met 10 – 0 achterstand.

Lees meer

Persoonlijke doelen opstellen. Als je het niet nakomen van afspraken in je team beu bent!

Komen mensen in jouw team ook vaak hun afspraken niet na? Ben je het beu om daar de hele tijd achteraan te zitten? Zoek je naar een manier waarop je afspraken met je teamleden maakt die ze daadwerkelijk nakomen? Dan is deze blog de moeite waard voor jou!

Het opstellen van doelen is niet iets wat je op de eerste de beste bijeenkomst met een team doet. Alleen als mensen vanuit gevoelde vrijheid zelf mogen kiezen hoe en wat ze gaan bijdragen aan het totaal, krijg je commitment. Dat klinkt overigens vanzelfsprekender dan het in de praktijk gebeurt. Wat is er voor nodig?

Lees meer

Balans. Hoe breng je jezelf in evenwicht?

Vooruit gaan én het nu accepteren, het lijken vaak twee tegenstrijdige bewegingen. Enerzijds te aanvaarden en te omarmen dat het leven nu is zoals het is. De hierbij optredende lichamelijke sensaties en emoties volledig in mijzelf toe te laten en te voelen en de gedachten die zich hierbij aandienen op heterdaad te betrappen. Anderzijds heb ik een droom. Datgene wat ik graag zou willen bereiken. Datgene waar ik naar toe wil bewegen. De richting die mijn leven heeft en…..

Lees meer

Kwetsbaarheid als de grootste kracht

Kwetsbaarheid is misschien wel de grootste kracht die je kunt ontwikkelen in werk, in je leven. Kwetsbaarheid wil zeggen dat je geraakt mag worden. Het wil zeggen dat je niet anders hoeft te zijn dan je bent. Je hoeft je niet groot te houden, niet succesvoller voor te doen dan je bent, je hoeft geen winnaar te zijn. Wat zou er……

Lees meer
Share This